תזונה במרכז וותיקים

מאת: צוות התזונאיות

הזדקנות הינה תהליך טבעי של הגוף, במהלכו ישנם שינויים פיזיולוגים המשפיעים על מצבו הגופני של האדם ועל צריכת המזון בגיל השלישי.
ישנם מספר גורמים המשפיעים על צריכת מזון למשל: 
ירידה מנטלית בעקבות מחלות ושינויים במצב הרוח . 
שינוים בטעם וביכולת הלעיסה והבליעה.
ירידה בפעילות ובספיגה במערכת העיכול
ירידה במסת שריר הגורמת לחולשה.
מצב כלכלי חברתי.
מחלות ואשפוזים.
ירידה בצריכת מזון מובילה להידרדרות במצב הרפואי למשל: חולשה, התייבשות, מצב נפשי , בצקות, הופעת פצעים , ירידה בתפקוד מערכת החיסון ועליה בזיהומים .
הטיפול התזונתי של הדיאטנית במוסדינו נעשה תוך כדי שיתוף פעולה עם הצוות הרב מקצועי : רופא, אחות , עו"ס, פיזיותרפיה , קלינאית תקשורת ,ריפוי בעיסוק , צוות המטבח על מנת לוודא טיפול מותאם על פי צרכיו של כל דייר. 
התזונאיות מקיימות שיחה עם כל דייר ומשפחתו, ולומדות על הרגלי האכילה שלו טרם הגעתו למוסד.

בקבלת הדייר נעשית הערכה תזונתית בה מאותרים בעיות וקשיים הדורשים התייחסות וטיפול.
כל דייר חדש שנקלט במרכז, עובר בדיקת גובה ומשקל, וכן בדיקת יכולות האכילה והבליעה שלו.
ישנה התאמה למגבלות תזונתיות ולהעדפות מזון, למשקלו ולמצבו הרפואי.  

במידה והדייר זקוק להעשרה נוספת בנוסף למזון, ישנה תמיכה והעשרה של מזון רפואי , אבקות חלבון, והשלמות מזון נוזלי  מרוכז (למשל ENSURE PLUS)  . שתיה עם הסמכה על פי צורך.
מתן מולטיוטמין לכלל הדיירים בהתאם לדרישות משרד הבריאות.

ליווי הדייר נעשה באופן יומי ואישי : תצפיות במהלך הארוחות ,שיחות עם הדייר ומשפחתו.  
שקילות חודשיות, מעקב בדיקות מעבדה.  

במוסדינו מטבח מבשל מזון טרי מדי יום,  ארוחות עשירות ומגוונות במרקמים משתנים ומותאמים ליכולת הלעיסה והבליעה של הדייר כמו אוכל טחון, מרקם רך, עם תפריט המשתנה מדי שבוע בהתאם לדרישות ובקרות משרד הבריאות. 

שמירה על מצב תזונתי תקין תורם לאיכות החיים ובריאותו של הדייר. 



הצוות:
מיכל אילון, דנה קמין זלוף, דיאטניות קליניות

נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA