מידי שבוע במחלקת גפן, נערכת קבוצת אפייה הכוללת דיירים ממגוון מחלקות ומנוהלת על ידי מוריה ולינור, סטודנטיות לריפוי בעיסוק מאוניברסיטת תל אביב, בהדרכתה של חנין חאסקייה- מנהלת שירות הריפוי בעיסוק.
בעולם הטיפול של ריפוי בעיסוק, בישול ואפייה הם כלים מוכרים להערכה ולטיפול באנשים מבוגרים.
בישול ואפייה הם פעולות מוכרות לדיירים מעברם, כחלק מפעולות היומיום הבסיסיות. במהלך הקבוצה הדיירים מתרגלים: תכנון, הכנת מזון, מעקב אחרי הוראות המתכון, שימור תפקודים חושיים, וכן מחזקים מיומנויות חברתיות כגון: יזימת שיח, חיזוק קשרים חברתיים ומעקב אחרי המתחרש.
השתתפות בקבוצה יכולה לתרום לתחושת הצלחה ומסוגלות עצמית, אשר יובילו להעלאת הרווחה האישית של כל משתתף ותחושת שביעות רצונם.