צוות התזונאיות
דיירים הנקלטים באחד מבתי הרשת, עוברים סדרת בדיקות הקשורות לתזונה שלהם, כגון:
בדיקת גובה ומשקל, בדיקת יכולות האכילה ויכולת הבליעה .
לאחר הבדיקות מקיימות התזונאיות שיחה אישית עם הדייר ובני משפחתו לומדות על הרגלי האכילה של הדייר עד ליום קליטתו במקום. על פי ממצאי השיחה מתאימות התזונאיות לדייר מזונות אשר מותאמים למצבו התזונתי וכן להעדפותיו האישיות, במידת הצורך מוסיפות התזונאיות מזון רפואי.
לדייר נבנה תפריט שבועי התואם את צרכיו ואת נהלי משרד הבריאות.
בכל תקופת שהייתו של הדייר בבית לאזרחים ותיקים, עוקבות התזונאיות אחר מצבו באמצעות סדרת בדיקות הכוללת:
שקילה, תצפית על אופן האכילה שלו, מעקב אחר בדיקות מעבדה, שיחות אישיות עמו ועם משפחתו וקשר יומיומי עם הצוות המטפל במחלקה.
נוסף על כך, התזונאיות מעורבות בפעילות במטבח ועוקבות אחריה, כמו כן הן עורכות הדרכות לצוות ומקדמות פרויקטים תזונתיים שונים לטובת תזונה בריאה ומיטבה של הדיירים.