חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

072-395-3726

דברו איתנו

info@beyahad.co.il

כתבו לנו

קדימה | בני ברק | רמת גן

בקרו אותנו

1455254-1024x683

תזונה בגיל השלישי

שמירה על תזונה מיטבית , תוך מניעת תת תזונה ושמירה על משקל תקין בגיל המבוגר מסייע בבריאות תקינה , תחושת חיוניות ושמירה על עצמאות תפקודית. 

אנשים בגיל המבוגר, בגילאי 65 ומעלה, פגיעים יותר לבעיות וחוסרים תזונתיים בשל מספר סיבות:
• שינויים במצב בריאות הפה המקשים על הלעיסה ובליעה
• שינויים בטעם המזון על רקע נטילה של טיפולים תרופתיים
• מידע שגוי או מיושן בנוגע למזונות או המלצות תזונתיות שאינן רלוונטיות בגיל המבוגר.
• שינוי במצב הרוח , כאבים המשפיעים על התיאבון.
• ירידה במסוגלות לדאוג לזמינות מזון והכנתו.

חסרים תזונתיים ושתיה לא מספקת גורמים לירידה במשקל , אובדן מתמשך במסת וכוח שריר (סרקופניה) , צמצום רזרבות במערכות חיוניות של הגוף כך, שבמידה והגוף חווה סטרס או מחלה יהיה קושי בתהליך החלמה והתאוששות של הגוף וחזרה למצב קודם (שבריריות).

ההמלצות התזונתיות ומוקד מחקר העיקרי בתחום מתמקדות בעיקר בחלבון והיבטים הקשורים בו (סוג) , ויטמינים ומינרלים ושינויים בדפוסי תזונה.

מטרות תזונתיות בגיל השלישי:
שמירה על מצב תזונתי תקין ואיכות חיים בקשישים ובכללם צמצום דיאטות מגבילות ומתן דיאטה המכילה צריכה מספקת של קלוריות וחלבון ויטמינים ומינרלים.
מתן תפריט עם פרטי מזון מגוונים בהתאם למרקם אכילה מתאים תוך התייחסות להעדפה אישית של האדם.
שתיית נוזלים מספקת.
שמירה על פעילות מעיים תקינה.
שמירה על רמות נאותות של ויטמינים ומינרלים בגוף.

רשת ביחד שמה דגש לאורך השנים על מערך תזונה איכותי .
המזון המוגש מבושל מדי יום במטבחי הרשת מחומרי גלם טריים ואיכותיים.
בכל בית נמצאות דיאטניות קליניות בעלות ניסיון רב בתחום הגריאטרי .
מעקב דיאטנית רציף על בסיס יומי לאיתור דיירים בסיכון לתת תזונה .
התאמת תפריט לכל דייר בהתאם למצבו הרפואי תוך התחשבות בבקשות הדייר, טעמים אהובים והעדפות אישיות.

מאמרים
נוספים

צרו קשר

קביעת סיור

אנו שמחים להזמינכם לסיור באחד מבתי הרשת

לתיאום סיור השאירו פרטים

דילוג לתוכן